Voordelen van Plexiglas

Categorieën: Producten

Alles wat je nog niet wist over Plexiglas!

Plexiglas is een kunststof materiaal dat steeds vaker op diverse manieren wordt toegepast. Het is een veelzijdig en duurzaam materiaal dat veel voordelen biedt ten opzichte van bijvoorbeeld traditioneel glas. We gaan in op de voordelen en verschillende toepassingen van plexiglas:

Wat is plexiglas eigenlijk?

Plexiglas, ook bekend als acrylglas, is een thermoplastisch materiaal dat veel wordt gebruikt in de industrie en als alternatief voor glas. Het heeft een hoge transparantie, hoge brekingsindex en is veel lichter dan glas. Daarnaast is plexiglas ook veel sterker dan traditioneel glas en heeft een hogere slagvastheid.

Het is simpelweg een splinterbestendig alternatief voor glas.

Voordelen van plexiglas aan de muur

Plexiglas brengt veel voordelen met zich mee, ook als het gaat om wanddecoratie. Dankzij plexiglas zijn de kleuren van de print extra helder en scherp; plexiglas heeft namelijk een uitstekende lichtdoorlatendheid. De kleuren worden intenser en levendiger weergegeven dan bijvoorbeeld op canvas of aluminium prints. Ook is plexiglas duurzaam, het is namelijk veel sterker dan traditioneel glas en kan dus wel tegen een stootje. Het is minder breekbaar en ook minder gevoelig voor krassen - wat het een ideale keuze maakt in huizen met kinderen of huisdieren. Wat dan ook goed uitkomt, is dat het makkelijk schoon te maken is, een zachte doek met wat water en zeep is vaak al voldoende. Plus, plexiglas heeft een antistatische eigenschap, waardoor het minder snel stof aantrekt. Daarnaast is plexiglas veiliger dan traditioneel glas. Het is veel minder breekbaar dan glas en als er dan toch een breuk ontstaat, hebben de scherven geen scherpe randen. 

Waar kan je plexiglas voor toepassen?

Plexiglas wordt steeds vaker gebruikt op allerlei manieren. Hier zijn een aantal van deze toepassingen:

Bouw en constructie: plexiglas wordt veel gebruikt in de bouw; voor bijvoorbeeld ramen, deuren, dakkoepels en geluidsschermen. Het materiaal is sterk en duurzaam en kan bovendien goed worden bewerkt en op maat worden gemaakt;

Reclame en displays: ook wordt plexiglas vaak gebruikt voor reclame en displays, zoals voor lichtbakken, winkeldisplays en bewegwijzering;

Kunst en design: plexiglas wordt regelmatig gebruikt in de kunst en designwereld, voor verschillende kunstwerken, interieurontwerp en zelfs verlichting. Het materiaal heeft een modern en strak uiterlijk, waardoor het op veel manieren goed toepasbaar is;

Medische toepassingen: zelfs in de medische wereld wordt plexiglas gebruikt. Voor bijvoorbeeld spatschermen en beschermingsmiddelen komt plexiglas goed van pas. Het is namelijk een hygiënisch, gemakkelijk te reinigen en biedt bescherming tegen besmettingen

Plexiglas als wanddecoratie

Plexiglas is een uitstekende keuze als het aankomt op wanddecoratie. Vanwege de heldere kleuren, duurzaamheid, gemakkelijke reiniging, lichtgewicht en nog zoveel meer voordelen is plexiglas ideaal voor aan de muur. Dankzij het schitterende diepte effect van het glasheldere plexiglas, krijgt de print een ultieme verwerking. Plexiglas is daarnaast erg duurzaam, waardoor het jarenlang meegaat. Het is bestand tegen weersinvloeden en verkleurt dus niet door zonlicht.

"Dankzij het schitterende diepte effect van het glasheldere plexiglas, krijgt de print een ultieme verwerking"

Muurcirkel of muurovaal op Plexiglas

Wij kunnen plexiglas printen op een formaat naar keuze. Zo kan je een staande, liggende, panorama of vierkante afbeelding perfect printen. Maar wist je ook dat we muurcirkels en muurovalen ook op plexiglas kunnen printen? Hiermee heb je een unieke vorm met een spetterend kleurrijk resultaat!

Plexiglas bij PrintYourMoment

Plexiglas is onmisbaar geworden bij PrintYourMoment. Het plexiglas van hoogwaardige kwaliteit is 5 mm dik, waardoor de foto een speels diepte effect krijgt en de heldere kleuren er optimaal uitkomen. Ben je al enthousiast geworden om uw eigen foto op plexiglas aan de muur te zien hangen? Bekijk dan hier onze materiaal pagina.