Hoe moet je fotobehang ophangen?

Categorieën: Nieuws

Fotobehang bestellen

Het kiezen van het juiste behang kan een prachtige transformatie teweegbrengen in je interieur. Het is als het toevoegen van een nieuw hoofdstuk aan het verhaal van je huis. Echter, het monteren van behang vereist zorgvuldige voorbereiding en nauwkeurigheid. Een vlekkeloze installatie zorgt voor een adembenemende muurdecoratie die de kamer tot leven brengt. Laten we samen de stappen ontdekken om behang op een professionele manier te (laten) monteren.

Voorbereiding is key

Voordat je begint met behangen, zorg ervoor dat je muur een perfect canvas is. Een gladde, schone en droge muur is de basis. Repareer eventuele gaten of scheuren en gebruik een geschikte primer voor een goede hechting. 

Behanglijm op de muur

De juiste lijm legt de basis voor een stevige installatie. In tegenstelling tot traditioneel behang, gaat de lijm voor onze behangsoorten tegen de muur i.p.v. eerst op de achterkant van een behangbaan. 
Maak het plaksel aan volgens de gebruiksaanwijzing of gebruik een kant en klare behanglijm.

Na het uittekenen van een loodlijn brengen je de lijm aan op de muur met een roller en kwast voor de hoeken van de muur.

Rechte lijn bepalen voor fotobehang

Strakke montage voor behang bepaal je met een loodlijn. Een loodlijn is een verticale lijn die recht naar beneden loopt en wordt gebruikt als referentiepunt bij het monteren van behang. Het is van essentieel belang om een loodlijn te trekken bij het behangen van muren, omdat het zorgt voor een recht en evenwichtig eindresultaat. Een loodlijn kan je bepalen met een waterpas of een schietlood.

Fotobehang aan de muur

Het is tijd om het behang op zijn plaats te brengen. 

Met een loodlijn als referentiepunt kun je het behang nauwkeurig positioneren en uitlijnen. Dit is vooral belangrijk bij behang met patronen, waarbij een exacte positionering cruciaal is voor een naadloze overgang tussen de behangbanen.

Breng het behang in de nog vochtige lijm direct op de muur aan. Druk het behang aan en strijk het glad met een behangspatel (het liefst met een softe zijkant zodat je de print van het fotobehang niet beschadigd).

Pak het volgende deel en schuif tegen het eerder gemonteerde deel aan. Zorg ervoor dat het beeld mooi doorloopt.

Zo ga je door totdat je alle behangbanen hebt geplakt.

"De fotobehang service is een uitkomst. Binnen enkele uren is mijn behang zeer professioneel gemonteerd"

Aanpassen en afwerken

Het laatste detail is cruciaal. Snijd overtollig behang af aan de boven- en onderkant met een scherp mes en een liniaal. Druk alles goed aan met een behangroller voor een vlekkeloze afwerking. 

Fotobehang montage tips

- Sterk zuigende ondergronden eerst voorlijmen

- Gebruik altijd een scherp mes om behang te snijden. 

- Behang moet rustig drogen anders gaat het krimpen of scheuren. Doe de deuren en ramen dicht en de verwamring op een gematigde temperatuur

- Verwijder al deppend overtollig behanglijm direct met een vochtige spons, niet wrijven.

- Neem de tijd!

Behang montage service

Het monteren van behang is een kunst die met zorg en precisie moet worden uitgevoerd. Het resultaat is niet alleen een prachtige muur, maar ook een nieuw karakter voor je huis.

Zie je er toch tegen op om je fotobehang zelf te monteren? Maak dan gebruik van onze fotobehang montage service. Onze professionele behangpartner komt dan naar jou toe en zorgt voor een vakkundige montage. 

Bestel de montage i.c.m. met je behang en betaal de kosten voor de montage achteraf per pin of contant direct bij de monteur.

Fotobehang in banen

0-15 m2 = €125

15 t/m 30 m2 = €225

30 t/m 45 m2 = €325

De montage-prijs is inclusief lijm, gereedschap, voorrijkosten en btw. Compleet all-in dus!

Na het plaatsen van je order zullen de monteurs contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.

Heb je vragen of behoefte aan advies bij het kiezen van het juiste behang

Of wil je direct jouw eigen foto uploaden om te printen op behang? Of kijk je liever tussen onze bestsellers of andere categorieën zoals foto's, patronenschilderijen om op zoek te gaan naar de perfecte afbeelding in jouw interieur? 

Aarzel niet om contact op te nemen. We helpen je graag bij het creëren van een verbluffende muurdecoratie!